Всеукраїнська художня виставка “Чарівні барви Дніпра”, присвячена Дню міста (08.09-15.10)

You are currently viewing Всеукраїнська художня виставка “Чарівні барви Дніпра”, присвячена Дню міста (08.09-15.10)

Всеукраїнська художня виставка “Чарівні барви Дніпра”, заснована у 2006 році, традиційно, щороку проводиться до Дня міста завдяки плідній співпраці між Дніпропетровською організацією Національної спілки художників України та міською радою, за підтримки якої видається каталог у номінаціях – живопис, графіка, скульптура, декоративно-прикладне мистецтво.
В цьому році м. Дніпро зібрало твори мистецтва з 25 міст України, що за творчою активністю є одним з найвищих показників за 16 років проведення даної виставки.
На розгляд виставкового комітету було подано близько 400 творів, відібрано 320 творів 133 авторів.
Виставка демонструє сучасний стан образотворчого мистецтва України, багатство та різноманітність творчих пошуків та особистостей митців, від класичної школи реалістичного до безпредметного мистецтва.
Найбільш активну участь у виставці, звичайно прийняли художники міста Дніпра (60 авторів) серед яких Народний художник України Данилов В.П., Заслужений діяч мистецтв України Л.Антонюк, Заслужений художник України Г.Чернета, В.І., відомий майстер історичної картини Ісаєв С.І., талановиті художники: Тевяшов В.О., Оніщенко А.І., Рєзник О.С., Афанасьєв В.І., Апет В.П., подружжя Станіслав та Тетяна Юшкови, Коваленко І.М., Меньків А.М., Хода Є.В., Бузмаков В.І. та інші.
Активну участь прийняли також художники м. Києва, м. Запоріжжя, Кривого Рогу, а також міст Кам’янське, Боярка, Ужгород, Петриківка, Харків, Сєвєродонецьк, Херсон, Одеса, Львів, Камянець-Подільський, Жовті Води, Могилів-Подільський, Полтава, Кременчук, Яремче, Вінниця, Вишгород, Кропивницький, Сєвєродонецьк, Луганськ, Чернівці та інші.
Вражає багатством барв розділ петриківського розпису, що став символом нашої квітучої природи Придніпров’я та візитною карткою України. Серед авторів Народний художник України Андрій Пікуш, Заслужені майстри народної творчості Наталія Рибак, Марія Пікуш, Тетяна Гарькава, Валентина Карпець-Єрмолаєва, самобутні майстри Марія Яненко, Олена Данилейко, Світлана Біленко, Людмила Лукяненко та інші.
В цьому році м. Дніпро об’єднує твори митців з усієї України, які в художніх образах відображають красу і велич краси рідного краю.
У кожного з митців, що взяли участь у виставці є своє неповторне бачення краси та духовної величі України. Різноманітність мистецької палітри митців, багатство тематики, та високий фаховий рівень дають нагоду шанувальникам мистецтва отримати справжнє естетичне задоволення від спілкування з їх багатогранною творчістю.
Відкриття виставки „Чарівні барви Дніпра” відбудеться 08 вересня 2022 року о 15.00 за адресою: Січеславська Набережна, 11.

 

Пікуш А.А.
Народний художник України, голова ДО НСХУ

Залишити відповідь