Рада Національної спілки художників України 08 грудня 2023 року

You are currently viewing Рада Національної спілки художників України 08 грудня 2023 року

08 грудня 2023 року в приміщенні Центрального будинку художників у м. Києві відбулося засідання ради Національної спілки художників України.

У роботі заходу взяли участь керівники всіх міських, обласних організацій НСХ України. Під час засідання було обговорено актуальні питання подальшого розвитку НСХ України.

Розпочалася Раду з вітального слова голови НСХ України Костянтина Чернявського, який побажав присутнім плідної подальшої роботи та наголосив на важливості розгляду всіх питань на порядку денному.

Відповідно до порядку денного члени Ради затвердили новий склад Секретаріату НСХ України, заслухали звіт голови НСХ України Чернявського К.В. про діяльність НСХ України упродовж 2023 року, стан справ господарської та фінансової діяльності ПЖФ НСХ України та ТОВ «Львівська фабрика скла, кераміки та скульптури», затвердили план «Виставкової роботи» на 2024 рік дирекції виставок НСХ України, розглянули та затвердити проект «Положення про порядок прийому до Національної Спілки художників України та про виключення з неї» та інші.

Цей захід проходить, як онлайн так і офлайн. Адже керівники обласних організацій НСХ України можуть донести до художників і членів Спілки ряд болючих для них питань.
Потім Голова Спілки зосередив увагу на конкретних завданнях, які стоять перед НСХ України. А завдання, які стоять перед нами, достатньо напружені. Спільними зусиллями ми їх виконаємо.

У ході засідання виступив новопризначений голова об’єднання молодих художників і мистецтвознавців Національної спілки художників України – Олексій Пергаменщик, який запропонував нову стратегію розвитку молодіжної політики та надав на затвердження відповідне Положення.

Учасники засідання Ради мали змогу поставити питання останньому та разом намітити шляхи вирішення проблем в залученні молоді до образотворчого мистецтва. Під час засідання також було розглянуто та вирішено ряд організаційних питань. За результатами обговорення учасниками засідання прийняті відповідні рішення.
Під час засідання його учасники відзначали важливу роль роботи керівників обласних організацій НСХ України та Секретаріату НСХ України, за період повномасштабного вторгнення та нелегке життя на окупованій території.

«Ми з вами маємо зробити все від нас залежне, щоб, попри воєнний стан, члени Спілки були вмотивованими не лише на відновлення, але й на майбутній розвиток, мати перспективи після перемоги. І допомога обласним, територіальним організаціям в цих реаліях відіграє особливо важливу роль» – наголосив Костянтин Чернявський.

Минулий рік для нашої країни ознаменувався стрімкими змінами та важкими випробуваннями. За рік, що минув, військовий конфлікт забрав життя багатьох українців серед яких були і художники члени Спілки. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.
Костянтин Чернявський побажав успіхів на цьому шляху, міцного здоров’я і творчих здобутків у новому 2024 році.

Секретаріат НСХ України

Залишити відповідь