Костянтин Чернявський: “Ворог, який щодня руйнує цивільну інфраструктуру і наші культурні цінності – не в змозі знищити головного – незламний дух українців”

You are currently viewing Костянтин Чернявський: “Ворог, який щодня руйнує цивільну інфраструктуру і наші культурні цінності – не в змозі знищити головного – незламний дух українців”

Голова НСХУ зробив заяву у зв’язку з черговою атакою РФ на українську столицю, внаслідок якої було пошкоджено будівлю Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Михайла Бойчука.

– Ворог, який своїми терористичними атаками щодня руйнує цивільну інфраструктуру українських міст 25 березня здійснив черговий напад на українську столицю. Одним з його жахливих наслідків стала руйнація частини будівлі провідного мистецького навчального закладу з потужними традиціями та унікальною спадщиною – Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім.Михайла Бойчука (біля витоків закладу були знані в світі митці: Марія Приймаченко, Іван Гончар). Постраждали люди, зруйновано музей, виставковий центр, спортивна зала, приміщення кафедр і аудиторій).
Ми чудово усвідомлюємо, що культурний геноцид, який є ознакою російської політики, став звичною практикою військ країни-окупанта. Нагадаю, що днями після чергового зухвалого нараду пошкоджено кіностудію Pronto Film, де було створено відомі найкасовіші українські стрічки – “Довбуш”, “Поводир” та інші.

Проте ворожі сили, які намагаються зруйнувати наш національний культурний спадок, не в змозі знищити головного – незламний дух українців, унікальної нації, що здатна створювати безсмертні твори мистецтва.

У цю тяжку мить НСХУ солідарна та готова надати всіляку підтримку нашим друзям та колегам – колективу Академії.

А відповідальність (моральна, політична і правова) режисерів та виконавців культурного геноциду в Україні є неминучою. Адже всі злочини фіксуються і будуть передані у відповідні міжнародно-правові інституції.

Залишити відповідь